HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na zámku Kozel proběhlo slavnostní předání medailí

V úterý 7. května předal krajský ředitel HZS Plzeňského kraje brig.gen. Ing. František Pavlas v Modrém salonku zámku Kozel ocenění příslušníkům HZS Plzeňského kraje a osobnostem, které se významně podíleli na zkvalitňování spolupráce HZS Plzeňského kraje a samospráv. Kromě toho byly tradičně předány medaile za věrnost II a III. stupně. 

Medaile Za zásluhy o bezpečnost byla udělena plk. Dr. Petru Špelinovi, který se stal příslušníkem HZS ČR vroce 1997, kdy nastoupil na pozici ředitele HZS okresu Rokycany. Před svým nástupem k HZS ČR působil téměř dvacet let jako příslušník Policie České republiky. Problematice vnitřní bezpečnosti a integrovaného záchranného systému tak zasvětil celý svůj profesní život.

Čestnou medaili obdržel hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták, který má jako hejtman ve své přímé gesci oblast krizového řízení a bezpečnosti. Pan Rudolf Špoták se z titulu své funkce hejtmana zasazuje o úzkou spolupráci Plzeňského kraje a Hasičského záchranného sboru České republiky na úseku požární ochrany a krizového řízení.

Dalším udíleným oceněním byla Medaile Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje, kterou si převzali:

Ing. Jaroslav Hupka
Ing. Jaroslav Hupka zastává v rámci Městského úřadu Sušice funkci vedoucího pracoviště krizového řízení. Medaile HZS Plzeňského kraje je jmenovanému udělena jako ocenění jeho dlouhodobé spolupráce s Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje na úseku ochrany obyvatelstva a krizového řízení.


kpt. Mgr. Helena Kubová
Kpt. Mgr. Helena Kubová je dlouholetou příslušnicí HZS ČR zařazenou na služebním místě kontrolor – revizor. Medaile HZS Plzeňského kraje je jmenované udělena jako ocenění její dlouhodobé a vynikající služební činnosti při příležitosti jejího životního jubilea.


plk. Ing. Václav Petržík
Plk. Ing. Václav Petržík je ředitelem Územního odboru Domažlice Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. Medaile HZS Plzeňského kraje je jmenovanému udělena jako ocenění jeho dlouhodobé a vynikající služební činnosti při příležitosti jeho životního jubilea.


plk. Mgr. Ladislav Smola
Plk. Mgr. Ladislav Smola je vedoucím právního a organizačního oddělení krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. Medaile HZS Plzeňského kraje je jmenovanému udělena jako ocenění jeho dlouhodobé a vynikající služební činnosti při příležitosti jeho životního jubilea.

plk. Dr. Petr Špelina
Plk. Dr. Petr Špelina je ředitelem Územního odboru Rokycany Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. Medaile HZS Plzeňského kraje je jmenovanému udělena jako ocenění jeho dlouhodobé a vynikající služební činnosti při příležitosti jeho životního jubilea.


npor. Bc. Zbyšek Zuber
Npor. Bc. Zbyšek Zuber je velitelem hasičské stanice Nepomuk. Medaile HZS Plzeňského kraje je jmenovanému udělena jako ocenění jeho dlouhodobé a vynikající služební činnosti při příležitosti jeho životního jubilea.

Před udílením medailí Za věrnost II. a III. stupně uvedl krajský ředitel: "Tyto medaile nejsou nárokové, ani je nelze získat pouhým setrváním u sboru, ale jsou oceněním vaší dlouholeté dobré práce pro HZS ČR."

Za účelem ocenění příkladného plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce dvaceti let, byla udělena služební medaile Za věrnost II. stupně těmto příslušníkům a příslušnici:

nstržm. Martin Krejčí
nstržm. Jaroslav Krauz
nstržm. Ladislav Kovanda
nprap. David Kalina
npor. Bc. Tomáš Jarošík
kpt. Bc Karel Duchek
npor. Bc. Jan Beran
ppor. Bc. Michal Bečvář
nprap. Miroslav Žižka, DiS.
plk. Ing. Karel Šnaiberk
pprap. Rostislav Poškarský
nprap. Radek Petrásek
por. Bc. Jana Peteříková
por. Luboš Pernglau, DiS.
nstržm. Marcel Pánek
nstržm. Josef Novák

Za účelem ocenění příkladného plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce deseti let, byla udělena služební medaile Za věrnost III. stupně těmto příslušníkům a příslušnici:

nstržm. František Kozel
nprap. Ing. Martin Kopecký
nstržm. Jiří Kadlec
por. Ing. Václav Hosnedl
nstržm. Václav Forman
pprap. Bc. Vladimír Enžl
pprap. David Beneš
nprap. Michal Abrahám
nstržm. David Vlček
kpt. Mgr. Ondřej Viták
pprap. František Šubrt
nstržm. Tomáš Šroubek
nstržm. Michal Slemenský
pprap. Tomáš Pícka
nstržm. Milan Netrval
nprap. Bc. Lubor Moravec
kpt. Bc. Renata Mužíková, DiS.

Všem oceněným gratulujeme a vážíme si jejich přínosu pro zajištění bezpečnosti občanů České republiky.

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem